13 Ocak 2013 Pazar

René Goscinny - Pıtırcık Futbolcu

İlkokul 3'te Emre diye bir çocuk geldi bizim sınıfa. Aynı servisle gidip geliyoruz. Bu çocuğun yanına oturabilmek için uğraşıyorum, komik biri. Sonra muhabbeti ilerletip Şirinler dergilerimle bunun evine gidiyorum. Pıtırcık'ı ilk kez orada görüyorum. Dergileri bırakıyorum, Pıtırcık'ın iki kitabını alıyorum. Galiba Pıtırcık Tatilde ve Pıtırcık Kampta. Okuyorum, bir daha okuyorum, bir daha okuyorum. Bugün de okuyorum, galiba her şeyi Pıtırcık'a borçluyum.

Goscinny, Asterix'le Red Kit'in de yazarı. Bir işi de bu seri. Bir zaman önce Pıtırcık'ın bilinmeyen öyküleri de basıldı Can tarafından. Uyguna bulunursa alınmalı.

Nasıl anlatayım ki. Pıtırcık ve arkadaşları var, çok şahane olaylar, komiklikler. Lan anlatamam ben bunu ya, garanti okumak lazım. Bu kitapta kırılan vazo var mesela, anneyle babanın çekişmeleri. Müze gezisi var, büyüklerin kafayı yediği. İribaş yakalama hadisesi, futbol maçında yaşanan komiklikler. Büyüklerin dünyasını anlamaya çalışan çocuklar, büyüklerin çocuklukları, öğretmenler -Karagöz- ve her şeyin ortasında Pıtırcık, haşarı ve sevimli bir çocuk.

Yeminle alın, pişman olmazsınız. Benim için al bak. Evin bir köşesinde buldum bunu, yıllar sonra tekrar okudum, aldığım keyfi anlatamam. Süper.


Emre, bana kitabı veren arkadaş. Şimdi güzel müzik yapıyor.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_JzErNB51lA

Ekleyemedim, tıklarsanız gidersiniz.

1 yorum:

  1. Galiba bana da okumayı sevdiren bir kitap bu. Yanlış hatırlamıyorsam fi tarihinin Milliyet Çocuk dergilerinde kısaltılmış maceraları yayınlanırdı. Kızım okuma yaşına geldiğinde ilk fırsatta bu seri ile tanıştıracağım.

    YanıtlaSil