11 Temmuz 2012 Çarşamba

Dean R. Koontz - Gecenin Ayazında

Öncelikle yardımlarını esirgemeyen Bostancı Oto Sanayi Sitesi insanlarına çok teşekkürler.

Çok uzun zaman oldu Dean R. Koontz okumayalı lan, yıllar oldu. İlk Onlar Yoktu'yu okumuştum, zoto zoto altıma gidiyordum. Nöbet, Kükreyen Mağara, Fanatikler pek güzel romanlardı. Gökdelenin tekinde bir katil tarafından kovalanan çiftin hikâyesi ne heyecanlıydı mesela. Bir de sanıyorum Koontz'undu; şirin bir sahil kasabasında The Good Son tarzı olaylar gerçekleşiyordu, küçük bir çocuk ve en yakın arkadaşı. Hani Macaulay Culkin'in psikopat çocuk olduğu, Elijah Wood'un masum çocuk olup altına sıçtığı film gibi. Deli gerer Koontz, deli gerer ve dönüp arkasına bakmaz bile. O kadar konuştuk, bir Stephen King demedik. King bana göre bir tık üstte olsa da Koontz'un germesi bambaşka bir şey.

Gecenin Ayazında'nın olayı subliminal mesaj. Pentagon'da çalışan bir adamımız bu yolla insanları kontrol edebileceğini keşfediyor ve üniversiteden pampası olan bir iş adamına bu durumu açıyor, o da Pentagon'dan bir generale açıyor. Üçü bir olunca formül rahatlıkla gelişiyor ve denek bir kasaba belirliyorlar, kasabanın suyuna formül dökülüyor, televizyondan da veriyorlar mesajı, veriyorlar mesajı. Sonra kasabaya gelen insanlar var, ilacın etkisinden bir şekilde kurtulan iki kasabalı var derken curcuna.

Bilince çaktırmadan bilinçaltını ele geçirmek, kafası mermere vurularak pekmezi akıtılan çocuk. Kısaca insanların sevişmesiyle ve mutlu olmasıyla biten bir diğer Koontz romanı. Benden geçtiğini düşünmüyorum, dolayısıyla pek beğenmememin sebebi 280 sayfaya tonla insanın boca edilmesi ve gereksiz ayrıntılar. Okunur tabii lan yine, Koontz çünkü.

2 yorum:

  1. Ben Şeytan tohumunu okuyup bu yazardan soğumuştum.En kötü kitabını seçmişim okumak için:)Tanıtım için teşekkürler...
    Önerdiğin bu yazarın kitapları varsa yazarsan çok sevinirim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bir şeyi anımsayamadığımda üşenip gidip de bakmam, öneri söz konusu olduğu için üşenmiyorum ve gidip bakıyorum dsfd.

    Ya benim de deli takip ettiğim, tuttuğum bir yazar değil ama işte o türü seviyorsan kilitliyor insanı. Gecenin Tam Yarısı güzel, Hiçbir Şeyden Korkma gerçekten güzel. Gökdelenli roman Korkunun Yüzü'ymüş, öküz gibi geriyor. Kışa Açılan Kapı ilginçti. Kurbanlar çok arızaydı. Cehennem Alevi var böyle, dirilmeli mirilmeli bir şeyler. Daha var ama diğerlerini hatırlamıyorum pek. Bunlar güzel.

    YanıtlaSil